Het Lauswolt Open 2022 vindt plaats op 13 t/m 15 mei.

Schrijf je in! Sluitingsdatum 15 april 2022.

Social media en contact golfclub Lauswolt

Volg ons en blijf op de hoogte!
Met veel prijzen geld, WAGR-punten en Wildcard Pro Golf tour

Facebook

email

+31 512 383 590

Locatie

 

Inschrijven

Amateurs schrijven zich hier in, PGA professionals via www.PGAholland.nl

 
Damestoernooi
13, 14 en finale op 15 mei.

Inschrijven voor 15 april.
Maximale handicap 8.0.
Inschrijfgeld € 80,--
Bij overschrijving doen laagste handicappers mee.

Tijdelijk graag een afgeronde handicap opgeven, heeft u bijvoorbeeld hcp 2.7 vul dan 3 in

Inschrijven
niet lauswolt amateurs
Herentoernooi
13, 14 en finale op 15 mei.

Inschrijven voor 15 april.
Maximale handicap 6.0.
Inschrijfgeld € 110,--
Bij overschrijving doen laagste handicappers mee.

Tijdelijk graag een afgeronde handicap opgeven, heeft u bijvoorbeeld hcp 2.7 vul dan 3 in

Inschrijven
niet lauswolt amateurs

Het Lauswolt Open

Een uniek toernooi

Het Lauswolt Open

Nu we in 2020 en 2021 geen Lauswolt Open hebben kunnen organiseren is 2022 het jaar van de 5e editie.

Dit golftoernooi is elk jaar weer een feest voor onze golfclub. Het is een toernooi waar golfprofessionals het opnemen tegen de beste amateurs van Nederland, zowel bij de dames als bij de heren.

We brengen we het toernooi naar een hoger niveau door uit te breiden van 36 naar 54 holes. Dus, de dames èn de heren starten op vrijdag 13 mei. Vervolgens strijdt het hele deelnemersveld twee dagen lang om de begeerde finaleplaatsen op zondag 15 mei. De 39 beste mannen en de 18 beste vrouwen plus iedereen binnen 10 slagen van de leiders, overleven de CUT en kunnen aanspraak maken op de prijzen.

Buiten de eer van de overwinning, wordt er gestreden om het prijzengeld voor de pro’s en mooie prijzen voor de amateurs. Door de uitbreiding naar 54 holes kunnen amateurs WAGR-punten verdienen voor de wereldranglijst. Verder zijn we ook dit jaar weer benieuwd: winnen de pro’s of de amateurs?

Het Lauswolt Open staat voor Topgolf in Friesland: een uitdagend toernooi voor Nederlandse pro’s en topamateurs, zowel voor dames als voor heren. Het toernooi wordt in 2022 gespeeld op 13, 14 en 15 mei.

De NGF heeft haar best gedaan om ons toernooi de komende jaren een plek te geven op de kalender waarbij we niet tegelijk met de kruisfinales van de competitie vallen. We hopen dan ook op nog meer tegenstand voor de pro’s die tot nu toe alle edities de amateurs zijn voorgebleven.

In 2019 was het Lauswolt Open het hoogst gedoteerde PGA-Hollandtoernooi. Wij kunnen wederom het prijzengeld verhogen. Een groot woord van dank aan Golfclub Lauswolt, de sponsoren, de NGF en PGA, het greenkeepersteam, de vrijwilligers en natuurlijk de deelnemers. De afgelopen jaren werd het toernooi gespeeld met prachtig weer, dus hopelijk zet die traditie zich ook door.

Handig om te weten

BBQ
Na het harde werken in de baan, is er op de vrijdag voor iedere deelnemer aan het Lauswolt Open een BBQ. Spelers mogen hier gratis aan mee doen. Als je partner of ander gezelschap mee wil eten dan kan dat. De kosten zijn dan € 17,50 per persoon. Geef bij de wedstrijdtafel door als je gasten hebt, die mee gaan eten. 

Prijsuitreiking
Op de zondag wordt de finale gespeeld. De prijsuitreiking voor de dames en de heren vindt daarna plaats.

Parkeren
De golfclub heeft een eigen parkeerterrein dat te herkennen is aan een grote witte vlag met ‘Golf’ er op. Tijdens dit toernooi is er ook parkeergelegenheid in het weiland tegenover de ingang van het parkeerterrein van de golfclub. Daar kan je ook kosteloos je auto parkeren.

Kleedkamers
In de centrale hal van het clubhuis kun je via de trap naar beneden naar de kleedkamers met toiletten en douches.

Driving Range
Op de driving range kan je onbeperkt balletjes inslaan. Hiervoor zijn geen muntjes nodig.

Tournament sponsors

Deze sponsoren gingen u in een eerdere editie voor. Wilt u ook sponsor van het toernooi worden? Mail naar [email protected]

Voorspelen in 2022

Het is mogelijk om ter voorbereiding van het Lauswolt Open een keer te komen voorspelen.

We hebben mogelijkheden om te spelen maar met de komst van ons starttijdenprogramma zijn er een beperkt aantal gasten per dag welkom. Bel op werkdagen met de receptie van de golfclub en vraag naar de mogelijkheden.

Op donderdag 12 mei wordt niet voorgespeeld, op straffe van diskwalificatie, behalve als je uitgenodigd bent om mee te doen aan de Pro-Am.

Het voorspeeltarief voor amateurs luidt € 40,-- .
Pro’s mogen op vertoon van hun PGA-pas op maandag kosteloos komen voorspelen.
Het voorspeeltarief op een van de andere dagen is € 40,--.

Doe mee met Funky Thursday

Of de Pro-Am!

Voor de spannende golfwedstrijden van het Lauswolt Open beginnen, bieden wij de vrienden van het Lauswolt Open de mogelijkheid om op donderdag 12 mei aan een golfwedstrijd mee te doen. We organiseren een Pro-Am (18 holes) en de Funky Thursday (9 holes).

Pro-Am
De Pro-Am is de gelegenheid om een keer een 18 holes golfwedstrijd te spelen met één van de beste professionals van Nederland, in teamverband.

Na deze gezellige teamwedstrijd is er in het clubhuis een gezamenlijke maaltijd met drankjes èn muziek.

De kosten voor de Pro-Am, inclusief catering en een golfpro, bedragen € 1.100,-- per team van 3 amateurs. Inschrijven kan tot 13 april 2022 via [email protected]

Funky Thursday
Op de donderdag organiseren we ook een gekke 9-holes wedstrijd. Deze wedstrijd staat open voor alle golfers, leden, niet-leden en hun eventuele gasten met een handicap van 54 of lager. U kunt zich individueel of als team inschrijven.

Na deze gezellige wedstrijd met obstakels en ongebruikelijke spelvormen is er in het clubhuis een gezamenlijke maaltijd inclusief drankjes én muziek.

De kosten voor deze Funky Thursday inclusief catering zijn € 110,- per persoon. Hiervan gaat € 50,- naar de sponsorpot voor het Lauswolt Open. U bent dan meteen 'vriend’ van het Lauswolt Open. Inschrijven kan tot 13 april 2022 via [email protected]

Winnaars

vorige winnaars

De wedstrijdbaan

Volwassen wedstrijdbaan

MACKENZIE AND EBERT

In 2014 besloot de club dat onze 18-holes golfbaan, bekend om haar natuurschoon, een update nodig had om speltechnisch interessant te blijven. De gerenommeerde baanarchitecten Mackenzie en Ebert werden ingeschakeld en vanaf 2016 spelen we de nieuwe Layout.

Er zijn veel fairwaybunkers bijgekomen, longhitters moeten daar rekening mee houden bij hun teeshot. De vele bunkers zorgen ervoor dat de holes zich nog mooier voor de speler ontvouwen en meer coursemanagement vergen. In de afgelopen jaren zijn de buitenholes aangepast door meer water in het spel te brengen en zo de baan steeds uitdagender te blijven maken.

Overigens zijn 6 van de 10 banen waar The Open gehouden wordt onder handen genomen door de ontwerpers
http://www.mackenzieandebert.co.uk/